LJudski duh i istrajnost, kao i nagon za preživljavanjem u najgorim uslovima, zaista mogu biti neverovatni. Ribar koji je nestao pre skoro šest meseci i za kojeg se verovalo da je mrtav, pronađen je u arktičkoj tundri na -39 stepeni Celzijusa.

Iscrpljeni 70-godišnji penzioner je poslednjih nekoliko nedelja preživljavao je na kori drveta i ribljim zalihama pre nego što se ponovo susreo sa svojom porodicom.

Ribar, čiji identitet trenutno nije poznat javnosti, otišao je na pecanje pre skoro šest meseci, uputivši se svojim čamcem u divljinu Čukotke, najistočnijeg regiona Rusije. Ubrzo nakon što je napustio svoje selo, reka se zaledila i on je ostao nasukan skoro 100 milja daleko.

preživeo teške uslove, sklonio se u lovačku kuću u slivu reke Anadir, gde se zimi temperature spuštaju do -39 stepeni Celzijusa. Preživeo je tako što je jeo ribu i koru drveta, a palio je i vatru da bi se zagrejao.

Foto: The Sun printskrin

 

Ipak, uprkos svemu tome, penzioner je bio na ivici smrti kada su ga pronašli, pišu lokalni mediji, a prenosi britanski The Sun.

Kada je nestao, njegova supruga nije odmah kontaktirala policiju jer je njen muž i ranije išao na duga putovanja, ali se zabrinula kada se nije vratio za Božić. Policija je tada organizovala hitnu potragu i pronašla ga 100 milja dalje.

Prilikom spasavanja činilo se kao da nesrećni ribar ne može da odgovori ni na jedno pitanje. Ali kada ga je jedan od spasilaca pitao da li je dobro, samo je klimnuo glavom, da bi im kasnije rekao da ne bi izdržao još dva-tri dana da tada nisu došli.

Uprkos tom iskustvu ribar je kazao kako planira i dalje da ide u ribolov.

BONUS VIDEO: