Lori i DŽordž umrli su 7. aprila u bolnici Univerziteta u Pensilvaniji, a uzrok smrti još nije utvrđen.

Imali su 62 godine i 202 dana. Rođeni 18. septembra 1961. u Pensilvaniji, Lori i DŽordž su imali delimično spojene lobanje, koje su delile vitalne krvne sudove i 30 odsto mozga, odnosno frontalni i parijetalni režanj.

Međutim, oni su se razlikovali na mnogo načina. 

DŽordž je imao spina bifidu i nije mogao da hoda, pa je sedeo u stolici nalik invalidskim kolicima koju je Lori gurala. DŽordž je imao uspešnu karijeru kantri pevača, a Lori je nekoliko godina radila u bolničkoj perionici.

Foto: Tanjug/AP

 

DŽordž rođen kao žena

Godine 2007. postali su prvi sijamski blizanci istog pola koji su počeli da se identifikuju kao različiti polovi, kada je DŽordž počeo da se identifikuje kao muškarac. Inače, DŽordž je rođen kao Dori, ali je prvo promenio ime u Reb, pre nego što je postao DŽordž. 

Blizanci su živeli u dvosobnom stanu u Pensilvaniji. Svako je imao svoju sobu, naizmenično provodivši svaku noć u drugoj sobi. Tuširali su se odvojeno, koristeći zavesu za tuš kao prepreku, dok se jedan tuširao, a drugi stajao ispred kade.

Kad god su ih pitali da li žele da su ikada bili razdvojeni, Lori i DŽordž su uvek odgovarali sa "ne".

Foto: Tanjug/AP

 

- Da li biste bili razdvojeni? Apsolutno ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno? - rekao je DŽordž u dokumentarcu iz 1997. godine.

Blizanci su prkosili predviđanjima medicinskih stručnjaka koji su rekli da neće doživeti 30 godina. 

BONUS VIDEO:

(Index.hr)