Људски дух и истрајност, као и нагон за преживљавањем у најгорим условима, заиста могу бити невероватни. Рибар који је нестао пре скоро шест месеци и за којег се веровало да је мртав, пронађен је у арктичкој тундри на -39 степени Целзијуса.

Исцрпљени 70-годишњи пензионер је последњих неколико недеља преживљавао је на кори дрвета и рибљим залихама пре него што се поново сусрео са својом породицом.

Рибар, чији идентитет тренутно није познат јавности, отишао је на пецање пре скоро шест месеци, упутивши се својим чамцем у дивљину Чукотке, најисточнијег региона Русије. Убрзо након што је напустио своје село, река се заледила и он је остао насукан скоро 100 миља далеко.

преживео тешке услове, склонио се у ловачку кућу у сливу реке Анадир, где се зими температуре спуштају до -39 степени Целзијуса. Преживео је тако што је јео рибу и кору дрвета, а палио је и ватру да би се загрејао.

Фото: The Sun принтскрин

 

Ипак, упркос свему томе, пензионер је био на ивици смрти када су га пронашли, пишу локални медији, а преноси британски The Sun.

Када је нестао, његова супруга није одмах контактирала полицију јер је њен муж и раније ишао на дуга путовања, али се забринула када се није вратио за Божић. Полиција је тада организовала хитну потрагу и пронашла га 100 миља даље.

Приликом спасавања чинило се као да несрећни рибар не може да одговори ни на једно питање. Али када га је један од спасилаца питао да ли је добро, само је климнуо главом, да би им касније рекао да не би издржао још два-три дана да тада нису дошли.

Упркос том искуству рибар је казао како планира и даље да иде у риболов.

БОНУС ВИДЕО: