Legendarni ruski košarkaš Andrej Kirilenko svojevremeno je sa svojom suprugom Mašom imao dogovor o dozvoljenoj prevari.

Kako je NJujork Post pisao 2013. godine, sadašnji predsednik Košarkaškog saveza Rusije je imao specifičan odnos sa svojom izabranicom Mašom Kirilenko, inače ćerkom čuvenog reprezentativca SSSR-a Andreja Lopatova.

Maša je poznata pop pevačica u Rusiji, a svom izabraniku, koji je poznat pod nadimkom AK-47 zbog broja na dresu (kalašnjikov), dopustila je da joj jednom godišnje bude neveran. 

- Ono što je zabranjeno uvek je poželjno. A sportisti, posebno muškarci, podložni su stvarima koje im se nude - govorila je Maša još 2006. za Salt Lake Tribune kada je ovaj krilni centar igrao za Jutu DŽez. 

- Isto je i sa vaspitavanjem dece - ako svom detetu kažete da ne može da jede picu, šta će ono poželeti više od svega? Naravno, picu! - kazala je ova plavuša. 

 

 

Maša je istakla da je cilj ovog dogovora da spreči iskušenje svog supruga da je vara tokom sedam meseci koliko je obično na putu tokom NBA sezone. 

- Muški sportisti u ovoj zemlji (SAD) izuzetno su atraktivni. Progone ih žene. Teško je odoleti. Takvi su muškarci po prirodi. Kada je svestan i dozvolim mu da to uradi, to nije varanje - rekla je Kirileko jednom prilikom za ESPN.

Ona je istakla da je to njena ideja, njen poklon mužu, ali ipak, takav dogovor ne važi za nju i rekla je da ne planira nikada da prevari muža.

Foto: N. Paraušić

 

Zatim se Andrej nadovezao na tu priču i podelio svoje viđenje:

- Naravno da sam se iznenadio. Ne planiram da je prevarim, ali mi je samo rekla "Ako hoćeš, slobodno možeš" - izjavio je Kirilenko i priznao šta zaista želi:

- Hoću mnogo dece, kao tipična porodica u Solt Lejk Sitiju (grad u kom je klub Juta DŽez). Ako ti nešto nije dopušteno, ti to želiš, ali ako nije - onda ti nije potrebno.

Inače, Kirilenko je poznat kao košarkaš koji na leđima ima jednu od najbrutalnijih tetovaža. Ruski košarkaš, jedan od mnogih koji je zaluđen video igrom “World of Warcraft”, istetovirao je preko celih leđa svoj lik iz te igrice, “paladina” kako jaše zmaja.

 

 

 

Andrej Kirilenko - biografija

Andrej Genadijevič Kirilenko bivši je ruski košarkaš. Igrao je na poziciji niskog krila i krilnog centra. Izabran je u kao 24. pik NBA drafta 1999. od strane Juta DŽeza.

Na Evropskom prvenstvu u košarci 2007. godine izabran je za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) gde je Rusija osvojila zlatnu medalju. 

Foto: N. Paraušić

 

Poznat je pod dva nadimka: AK-47 (Andrej Kirilenko, njegov broj na dresu je 47), i Ivan Drago zato što podseća na filmskog lika iz filma Roki.

U svojoj profesionalnoj karijeri igrao je za Spartak iz Sankt Peteburga, CSKA Moskvu, odakle je i otišao u NBA. U najjačoj ligi sveta zadržao se 14 sezona i promenio je tri kluba - Juta DŽez, Minesota Timbervulvsi i Bruklin Netsi. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon partija u Juti, Kirilenko se jednu sezonu vratio u CSKA, u kojem je i završio karijeru 2015. godine. 

Kirilenko je rođen u Iževsku, glavnom gradu Udmurtske republike u Ruskoj federaciji, ali je odrastao u Sankt Peterburgu, gde je i započeo profesionalnu karijeru.

U braku je od 2001. godine sa Mašom, pevačicom i kćerkom bivšeg ruskog reprezentativca Andreja Lopatova. Ovaj par zajedno ima dva sina Fjodora i Stepana i ćerku Aleksandru.

BONUS VIDEO: