Otkako se pojavila u takmičenju "Sledeći top model Amerike" 2014. godine, postali smo opsednuti njom. Iako nije pobedila u toj sezoni, postala je favorit publike. Kasnije je Vini Harlou izjavila da joj to takmičenje uopšte nie pomoglo u karijeri, uprkos brojnim angažovanjima upravo tada.

Foto: Profimedia

 

Zašto smo ipak navijali toliko za nju? Zato što je za nju tako lako navijati.

U toku takmičenja Vini je otkrila da je večinu svog detinjstva bila maltretirana od strane druge dece zbog svog stanja. Naime, popularna manekenka pati od retke bolesti kože vitiligo, koja dovodi do depigmentacije kože. Nakon što su je nazivali zebrom i imenima drugih životinja, morala je da menja škole više puta. Ipak, negde između tada i sada, devojka koja je trpela vršnjačko nasilje i bila ismevana zbog svog izgleda i devojka koja je sada jedna od najpozantijih manekenki ikada - to je inspiracija.


Umesto sedenja, plakanja, žaljenja i skrivanja, Vini Harlou pokazala je javnosti lepotu svoje kože. Prepustila se tome. NJena koža je njen potpis, dozvoljava joj da se izdigne iz mora drugih, neprepoznatljivih manekenki. Što više potencira svoju prirodnu lepotu, to ju je svet više prigrlio i zavoleo. Sada igra svoju najbitniju ulogu - uklanja vitiligo kao stigmu koja ju je usporavala i unazadila i koristi ga kao svoju prednost.

Ona je prelepa dvadesetčetvorogodišnja manekenka, inspiracija mnogim devojkama širom sveta koje pate od slične ili potpuno drugačije bolesti. Svojim primerom pokazuje nesigurnim mladim devojkama da zavole svoje mane i da ih iskoriste kao nešto što samo one imaju, kao nešto što ih izdvaja.

Kada bismo svi prihvatili svoje i tuđe mane, svet bi bio drugačije mesto.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".