Откако се појавила у такмичењу "Следећи топ модел Америке" 2014. године, постали смо опседнути њом. Иако није победила у тој сезони, постала је фаворит публике. Касније је Вини Харлоу изјавила да јој то такмичење уопште ние помогло у каријери, упркос бројним ангажовањима управо тада.

Фото: Профимедиа

 

Зашто смо ипак навијали толико за њу? Зато што је за њу тако лако навијати.

У току такмичења Вини је открила да је вечину свог детињства била малтретирана од стране друге деце због свог стања. Наиме, популарна манекенка пати од ретке болести коже витилиго, која доводи до депигментације коже. Након што су је називали зебром и именима других животиња, морала је да мења школе више пута. Ипак, негде између тада и сада, девојка која је трпела вршњачко насиље и била исмевана због свог изгледа и девојка која је сада једна од најпозантијих манекенки икада - то је инспирација.


Уместо седења, плакања, жаљења и скривања, Вини Харлоу показала је јавности лепоту своје коже. Препустила се томе. Њена кожа је њен потпис, дозвољава јој да се издигне из мора других, непрепознатљивих манекенки. Што више потенцира своју природну лепоту, то ју је свет више пригрлио и заволео. Сада игра своју најбитнију улогу - уклања витилиго као стигму која ју је успоравала и уназадила и користи га као своју предност.

Она је прелепа двадесетчетворогодишња манекенка, инспирација многим девојкама широм света које пате од сличне или потпуно другачије болести. Својим примером показује несигурним младим девојкама да заволе своје мане и да их искористе као нешто што само оне имају, као нешто што их издваја.

Када бисмо сви прихватили своје и туђе мане, свет би био другачије место.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".