Lekari ističu da je jako teško dati pravu dijagnozu u ranom stadijumu bolesti. U većini slučajeva se otkrije kada se proširi na okolna tkiva ili na jezik i limfne čvorove.

Jedan od najčešćih znakova raka krajnika je otežano gutanje, a često se manifestuje osećajem zagavljene hrane u grlu. Takođe, mogu se pojaviti uvećanje jednog krajnika, krv u pljuvačci, bol u ustima, rana ili afta u ustima koje ne zarastaju, osećaj grebanja u grlu, poteškoće sa govorom, intenzivan bol u ušima, intolerancija na konzumaciju citrusa...

Voditelj je isticao kako nije osećao tipične simptome, te da niji ni slutio šta ga je snašlo.

Foto: ATA images

 

- Nisam imao neke bolove, prosto sam osećao da nešto nije u redu. Imao sam problem ispod krajnika, a namerno neću da ga imenujem. On je krenuo da se širi i da mi gura jednu žlezdu. Lutao sam po lekarima. Ništa me nije bolelo. Rak u startu ne boli, ali verovatno kasnije boli. Krvna slika mi je bila fantastična, nisam bio pušač, nikad nisam pio. Na prvi pogled krajnik je bio zdrav. Tek kada su uradili radikalnu operaciju, videlo se da se on učaurio ispod krajnika - ispričao je Deki jednom prilikom.

Ono što mu je najteže palo bilo je saznanje da ima tešku bolest, a kroz glavu su mu prošle emotivne stvari.

Foto: ATA images

 

- Imao sam pomoć psihijatara jer nisam mogao da prevaziđem tu informaciju da moram da se borim za svoj život, pri tome imam malu decu. U tom trenutku sam milsio kako nisam naučio svog Vukašina da igra fudbal kako treba, Lana je tek krenula u prvi razred. Čak 1. septembra nisam otišao u dvorište škole da je ispratim. To je jako teško - otvorio je dušu voditelj.

- Ne sećam se tog trenutka kada su mi rekli da imam kancer. Tada treba da čovek bude sebičan i da misli samo na sebe - dao je savet Dejan.

Foto: ATA images

 

Najviše ga je pogodilo to što ga ćerka nije prepoznala kada se vratio sa terapije jer je smršao 20 kilograma, a i to što su ga mnogi otpisivali, pa je odlučio da se slika za medije kako bi dokazao da je živ i da se bori.

- Imao sam neke svoje rituale i bio sam zanimljiv doktorima ovde i u Nemačkoj, to su neki momenti kada treba da se usredsrediš na svoj problem i da zajedno sa svojim lekarima kreneš da se boriš - objasnio je Pantelić.

BONUS VIDEO: