Vest o Flertijevoj smrti objavila je njegova ćerka Gudran, koja je rekla da je nastupila nakon "kratke bolesti". Rođen u Pitsburgu, Flerti je počeo da se bavi komedijom kao deo čikaške improvizovane grupe The Second City. NJegova karijera trajala je skoro pet decenija, sa ulogama u mnogim omiljenim televizijskim komedijama kao što su "Fresier" i  "Family Guy". U izjavi, Gudran je rekla da je njen otac imao "nepokolebljivu strast prema filmovima iz 40-ih i 50-ih godina", što je uticalo na njegovu karijeru.

Dodala je da mu je posebno drago vreme na SCTV-u.

- Cenio je svaki trenutak proveden u emisiji, tako ponosan na njen uspeh i tako ponosan što je deo neverovatne glumačke ekipe - rekla je ona.

Foto: Profimedia

 

Komičar Martin Šort, Flertijev bivši kolega iz SCTV-a, rekao je u izjavi: „Bilo je vrlo malo ljudi tako mudrih ili urnebesnih kada je u pitanju komedija, podučavanje improvizacije i umetnost likova kao DŽo.

- U SCTV-u smo ga zvali voditelj. U životu je jednostavno bio najsmešniji čovek u sobi. Jednostavno sam ga obožavao.

Posle osam godina na SCTV-u, Flerti je dobio ulogu u tinejdžerskoj komedijskoj drami "Freaks and Geeks" kao Harold Vir, otac dvoje nezgodnih tinejdžera.

Serija je otkazana nakon jedne sezone, ali je kasnije postala kultni klasik i pokrenula karijere nekoliko mladih glumaca, uključujući DŽejmsa Franka, Seta Rogena, Bazija Filipsa, DŽejsona Sigela i Lindu Kardelini. Flerti je takođe bio poznat po maloj, ali nezaboravnoj ulozi u filmu "Srećni Gilmor" iz 1996. godine, gde je igrao heklera koji ismeva titularnog igrača golfa, koga je igrao Adam Sendler. Glumac je bio omiljen ne samo u svojoj rodnoj SAD, već i u Kanadi, gde se kasnije preselio da bi pokrenuo Torontov ogranak improvizovane trupe Second Cityy.

Pojavio se u nekoliko kanadskih sitkoma i gostovao u kanadskoj skeč komediji "Royal Canadian Air Farce".

Foto: Profimedia

 

Ko-zvezde pamte Fertija kao ljubaznog i talentovanog komičara.

U objavi na Instagramu, Adam Sendler je rekao da je "obožavao DŽoa dok je odrastao".

- Ne bi moglo biti zabavnije da me natera na golf teren. Najlepši momak koga poznajete. Genije komičara. I prava draga Savršena kombinacija - napisao je Sendler. - Mnogo ljubavi za njegovu decu i hvala DŽou za svu veličinu koju nam je svima dao.

- Bila sam tako oduševljena što mogu da radim sa njim - napisala je DŽenifer Tili, koja je glumila zajedno sa Flahertijem u filmu Pogrešan momak iz 1997. godine.

- NJegov nastup je bio savršen. Sjajan komičar. Otišao prerano.

Flerti je bio u braku sa DŽudith Dagli 22 godine do njihovog razvoda 1996. Iza njega je ostalo dvoje dece, Gudran i Gabriel Flerti.

BONUS VIDEO: