Na zvaničnom instagram nalogu ona je otkrila da ima rak i da je krenula na hemoterapije.

Vrsta raka nije otkrivena. Portparol Kensingtonske palate kaže:

- Nećemo deliti dalje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost, kao i svi mi.

U svom emotivnom videu, princeza Kejt je počela tako što se zahvalila dobronamernicima na njihovim "divnim porukama podrške" usred njenog oporavka tokom "neverovatno teških meseci za celu našu porodicu".

- U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da je moje stanje nekancerozno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji, a sada sam u ranoj fazi tog lečenja.

Nazvavši te vesti "velikim šokom", Kejt je rekla da su ona i princ Vilijam činili sve što je u njihovoj moći da ovo procesuiraju i upravljaju time zbog porodice.

- Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo DŽordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro.

Princeza od Velsa je nastavila:

- Imati Vilijama pored sebe takođe je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su mnogi od vas pokazali. To nam oboje znači mnogo. Nadamo se da ćete shvatiti da nam je, kao porodici, sada potrebno malo vremena, prostora i privatnosti dok završim lečenje. Moj rad mi je uvek donosio dubok osećaj radosti i radujem se što ću se vratiti kada budem mogla,  ali za sada, moram da se fokusiram na potpuni oporavak.

- U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote zahvatio rak. Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, molim vas da ne gubite veru ili nadu. Niste sami.

BONUS VIDEO: