- Mi znamo, visoko cenimo i poštujemo Vas kao mudrog i veoma iskusnog političara koji je svoj život posvetio služenju srpskom narodu - poručio je Lavrov u rođendanskoj čestitki predsedniku Srpske, prenela je Srna.

On je naveo da je, zahvaljujući doslednim naporima Dodika, Srpska postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada.

- Vaše istaknute osobine odgovornog, upornog i principijelnog nacionalnog lidera su u potpunosti tražene i na najbolji način se pokazuju u trenutnoj komplikovanoj situaciji na Balkanu - poručio je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naveo je da sveobuhvatne veze Ruske Federacije i Republike Srpske postaju jače svakog dana.

- Čvrsto sam uveren da ćemo zajedničkim naporima postići sve postavljene ciljeve. Teško je oceniti Vašu ličnu ulogu u usavršavanju sveobuhvatnih veza i partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srpske koje postaju sve jače svakog dana za dobrobit naših naroda, u ime mira, bezbednosti i stabilnosti u Evropi - naveo je Lavrov.

On je predsedniku Srpske poželio zdravlje, blagostanje i uspehe u daljoj delatnosti, a bratskom srpskom narodu u BiH mir i prosperitet.

Predsednik Republike Srpske zahvalio je Lavrovu za rođendansku čestitku i lepe želje.

Dodik je rođen 12. marta 1959. godine u Banjaluci.

BONUS VIDEO: