Pevačica je odlučila da u Beogradu potraži pomoć stručnjaka za svog petogodišnjeg naslednika, koji trenutno ima problem sa govorom..

Foto: ATA images, Instagram printskrin/sekulicgoga

 

Goga je iskreno govorila na ovu temu, te otkrila sa čime se sve suočava, ali i da želi da pruži podršku roditeljima koji se susreću sa sličnim problemima.

 - Dete mi kasni u govoru! Sada idemo kod logopeda. On je navikao, kao i sva muška deca ''on okom, mama skokom'', ali naravno nije samo to u pitanju. Konkretne promene sam videla sa nepune dve godine kada je Vasilije prestao da me zove. Odlučila sam da se vratim u Beograd i potražim pomoć naših stručnjaka. To je velika muka, velika borba - otkrila je pevačica, pa dodala:

- Mnogo je takvih slučajeva, da deca budu zdrava, a da kasne u govoru! Objasnili su mi da postoje različite mutacije, a to nije autizam kako obično odreaguju na prvu.

Foto: ATA images

 

Sekulićeva ističe da je u ovakvim situacijama najbitniji rad sa detetom, ali i da je odlazak u vrtić i druženje sa vršnjacima i te kako bitan:

- Zaključak u svemu tome je samo rad, rad i rad! To je iscrpljujuće, nije lako ni roditeljima ni deci. Jako je bitna socijalizacija! Vrtić je jako bitan, da dete oseti prostor, drugare, atmosferu. Proces podrazumeva odlazak kod logopeda, defektolog, u sezornu sobu, sve je to jako bitno! Ima mnogo načina da se pomogne. Sve je Božija volja i rad - rekla je pevačica, kako prenose mediji.