Najškolovaniji pevač na estradi Irdin Dinči diplomirani je magistar urgentne medicine specijalizovan za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, međutim svoj poziv ne voli da po svaku cenu ističe u prvi plan.

FOTO: Printskrin Jutjub Grand Magazin

 

Živi i radi u Švajcarskoj, a nedavno je izdao pesmu „Prašnjavi ormari“. Uveliko radi i na drugim projektima vezanim za muziku, a ono što je kod njega veoma interesantno je da se na njegovom operacionom stolu, pored mnogih svetskih zvezda, nedavno našao i svetski glumac Žan Klod Van Dam. Irdin je obećao da će ga dovesti u Srbiju, a o druženju sa planetarno popularnim glumcem tvrdi:

– Saradnja sa Žanom je izgledala drugarski, pošto smo bliski i privatno i poslovno, a za više informacija o kakvom je zahvatu bilo reči, to će on uskoro da ispriča zajedno sa mnom u nekim od emisija u kojima budem gostovao. Planiram da ga dovedem u Srbiju. Uglavnom ništa strašno, godine čine svoje– kaže pevač.

FOTO: Printskrin Jutjub Irdin Dinci Official

 

Dinči je otkrio kako muziku ne zapostavlja ni kada radi kao hirurg.

– Za vreme operacija, kada su neke rutinske operacije, zapevam često meni dragu pesmu „Čudna jada od Mostara grada“, ili “Uzmi me majko u krilo svoje“ od Šemse Suljaković. Pri operacijama, kao, na primer, kada radimo vaginalnu rinoplastiku, tada ne pevam, tada sam 100% skoncentrisan na ono što radim- rekao je za Kurir.