Trener Vojvodine Boris Rojević imenovan je danas za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, saopšteno je posle sednice Upravnog odbora RSS, koja je održana u Zrenjaninu.

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor RSS dao jednoglasno poverenje Rojeviću, koji je ranije vodio juniorsku selekciju Srbije.

- Između dva kandidata UO je ukazao poverenje Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao najozbiljnijeg kandidata, izjavila je predsednica UO RSS Milena Delić.

Rojević (44) je na mestu selektora Srbije zamenio Španca Tonija Đeronu.

- Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata, poručila je Delić.

Upravni odbor RSS je imenovao Marka Vujina za novog sportskog direktora muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije.

- O sportskim postignućima Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima, navela je predsednica UO RSS.

- U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu, zaključila je Milena Delić.

BONUS VIDEO: