Francuski novinar i ultra desničarski političar Erik Zemur sa svojom ljubavnicom Sarom Knafo (28) očekuje dete. 

Šezdesetrogodišnji Zemur i njegova 35 godina mlađa partnerka posetili su Marsej, a francuski časopis "Kloser" otkrio je detalje o ovoj vezi nakon što je njihov zahtev za zaštitu privatnosti odbijen na sudu. Pod naslovom: "Erik Zemur postaće tata 2022. godine", obznanili su da će ovaj desničarski političar postati otac, u istoj godini kada se održavaju predsednički izbori u Francuskoj i kada bi on sam trebao da uđe u izbornu trku. Zemur je inače poznat po ismalofobičnim i antimigrantskim stavovima, zbog kojih je još 2009. godine u jednom dnevom listu dobio otkaz.

Francuski mediji spekulišu da bi on mogao da bude jedan od glavnih protivkandidata Emanuelu Makronu u borbi da ostvari još jedan mandat na mestu šefa države.

Analitičari smatraju Zemura, najvećim opozicionim favoritom, zbog pasivne politike Mari Le Pen u pogledu migrantskog pitanja. NJegove izjave i politički program bili su više puta predmet kritika i tužbi od strane organizacija za zaštitu ljudskih prava, koji ga optužuju za potpirivnje rasne mržnje. U štampi nazivaju ga "prorokom pesimizma" i "prodavcem apokalipse" a njegovi javni nastupi prepuni su istorijskih pozivanja na Napoleona i Jovanku Orleanku.

Tokom poslednje decenije, Zemurove knjige nalazile su se redovno na vrhu čitanosti bestselera, a "lajtmotivi" u njegovim delima su tvrdnje da će Francuska "nestati" ili postati "Islamska Republika" ako se ne suzbije imigracija.

O Zemmouru i njegovoj 35 godina mlađoj ljubavnici javnost je saznala tokom leta kada su ih novinari snimili kako razmenjuju nežnosti dok su se zajedno kupali u moru, a zanimljivo je da je pomenuti časopis "Kloser" u svom oktobarskom izdanju objavio članak o Zemuru i njegovoj zakonitoj supruzi, advokatici Milen Zemur, sa kojom je u braku od 1982. godine. Supružnici imaju troje dece, a novinari tvrde da je u interesu javnosti da se sazna za njegovu aferu s mladom Knafo.

Zemur još nije službeno potvrdio svoju kandidaturu za francuskog predsednika na izborima 2022. godine, ali sve intenzivnija kampanja koju sprovodi ne ostavlja mesta sumnji u njegove namere. Prema nekim anketama, Zemur ima veće šanse od Mari Le Pen za ulazak u drugi krug izbora, protiv aktualnog predsednika Makrona.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".