Kako su se upoznali Emanuel i Brižit

Emanuel Makron je svoju suprugu upoznao kada je imao 15 godina, a ljubavnu vezu su započeli tri godine kasnije po njihovom svedočenju. Međutim, stvari se komplikuju jer mu je ona bila profesorka - starija 24 godine. Osim toga što ju je poznavao kao ''profesorku'', znao je i kao majku njegove drugarice iz odeljenja - Lorens.

Foto: Profimedia

 

U srednjoj školi La Providans 1993. godine se upoznaju Brižit Tronju i Emanuel Makron. Ona je u tom trenutku bila u braku, a budući predsednik Francuske je bio samo učenik. Da stvar postane još čudnija, ona je bila u braku i tokom veze sa Makronom.

Godine 2006. dolazi do razvoda, a godinu dana kasnije i do novog braka, prvog za mladog Emanuela, a drugog za Brižit.

Buduća prva dama je iz prvog braka imala troje dece, osim Lorens (1977) koja je kardiolog, tu je i inženjer Sebastijan (1975) i advokatica Tifejn (1984).

 

 

Gledaj ćerku biraj majku

 

 

Priča počinje sa Lorens koja je sa budućim francuskim predsednikom išla u odeljenje. Kao kardiolog je specijalizovana za visokorizične kardiovaskularne bolesti. Prvobitno je mislila da je Makron malo previše zaljubljen u nju, međutim kasnije se ispostavilo da je zainteresovan za njenu majku, piše nemački Velt.

Stariji posinak od njega

Emanuel Makron je rođen 1977. godine, dok je Sebastijen Ozije, sin iz braka Brižit i Andre-Luja Ozijea, rođen je 1975. godine. Tako je budući predsednik Francuske postao očuh Sebastijenu koji je od njega stariji.

Foto: Profimedia

 

Čokoladna kraljica

Bridžit Tronju je iz Amijena i najmlađa je dete naslednika Fabrike čokolade Tronju, osnovane 1872. godine. Sada se fabrika zove Žan Tronju i pet generacija je u porodici prve dame Francuske. Najpoznatiji su po makaronama, džemovima, paštetama, medom, ali pre svega i čokoladama. Trenutno biznis vodi njen nećak Žan-Aleksander Tronju.

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS GALERIJA: Predsednik i prva dama Francuske

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".