Najbolji teniser sveta i njegovo zdravstveno stanje su bili svakodnevna tema svih medija, a poznato je da je pre nekoliko godina Đoković ugrozio svoje zdravlje i to zbog ishrane koju je primenjivao.

''Nemoguće je hraniti se samo voćem i povrćem. Oboleli veruju da se hrane zdravo, ali nije tako. NJihova dijeta ne sadrži brojne neophodne hranljive sastojke, kao što su proteini, gvožđe, minerali i vitamini B grupe. Slično se ponašaju i oboleli od anoreksije, ali dok se oni stalno zabrinjavaju zbog količine hrane koju pojedu, ortoreksičari se zabrinjavaju zbog njenog kvaliteta. I kada je proberu, ostaje samo nekoliko namirnica koje smatraju da mogu da jedu'', navela je doktorka Dragana Jović za Skandal.

Bolest je bila samo pretpostavka

Ortoreksija je poremećaj načina ishrane prvi put opisan 1997. godine. Broj obolelih, naročito žena, poslednjih godina se povećava. Oboleli imaju stroga pravila, te postaju neuhranjeni, neprekidno pod stresom zbog izbora hrane i takvim stavovima opterećuju bližnje.

Nezdravo su mršavi, moguće su nesvestice, slabi su, umorni, anemični, imaju nizak krvni pritisak i postoji mogućnost mnogo ozbiljnijih zdravstvenih problema, objasnila je doktorka Jović.

Nole je dobro i nema nikakvih problema, ali je načinom ishrane koji je praktikovao mogao da ozbiljnije ugrozi svoje zdravlje i da stvori brojne probleme.