Најбољи тенисер света и његово здравствено стање су били свакодневна тема свих медија, а познато је да је пре неколико година Ђоковић угрозио своје здравље и то због исхране коју је примењивао.

''Немогуће је хранити се само воћем и поврћем. Оболели верују да се хране здраво, али није тако. Њихова дијета не садржи бројне неопходне хранљиве састојке, као што су протеини, гвожђе, минерали и витамини Б групе. Слично се понашају и оболели од анорексије, али док се они стално забрињавају због количине хране коју поједу, орторексичари се забрињавају због њеног квалитета. И када је проберу, остаје само неколико намирница које сматрају да могу да једу'', навела је докторка Драгана Јовић за Скандал.

Болест је била само претпоставка

Орторексија је поремећај начина исхране први пут описан 1997. године. Број оболелих, нарочито жена, последњих година се повећава. Оболели имају строга правила, те постају неухрањени, непрекидно под стресом због избора хране и таквим ставовима оптерећују ближње.

Нездраво су мршави, могуће су несвестице, слаби су, уморни, анемични, имају низак крвни притисак и постоји могућност много озбиљнијих здравствених проблема, објаснила је докторка Јовић.

Ноле је добро и нема никаквих проблема, али је начином исхране који је практиковао могао да озбиљније угрози своје здравље и да створи бројне проблеме.