Foto: Arhiv Novosti

Vesti

NESTALE IZ JAVNOSTI: Ovo su bile fatalne žene Jugoslavije

Izvor: Nportal
|
24.11.2021.
|
13:32

IAKO se danas ljudi s područja bivše Jugoslavije dele na one kojima nedostaje Juga i oni koji je ne podnose, i jedni i drugi će se složiti da su lepotice koje ćemo predstaviti zaista nezaboravne i da su njihova lica, tela i pojave bacale u trans milione stanovnika od Vardara pa do Triglava.

Zbog njih su se raspadali bendovi, muškarci tukli po kafanama i ulicama, a izdanja časopisa za koje su se slikale prodavala u stotinama hiljada primeraka. Sve one su i danas prave lepotice, iako se kriju od svetala kamere i pozornica.

Foto: Arhiv Novosti
 

 

Olivera Katarina

Zbog pevačice Olivere Katarine muškarci su se bukvalno tukli svake večeri u objektima gde je ona nastupala. Jugoslavija pre nje zvezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obaveštajcem Ratkom Draževićem. Nastupala je širom sveta i Evrope, a njena lepota i harizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 77. godina i živi u Beogradu.

Ana Sasso

Ana Sasso u mokroj majici u reklami za Pipi verovatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Ana je rođena Bugojanka koja i danas živi u Splitu, a okitila se i titulom Miss Jugoslavije 1982. godine te je ušla među sedam najlepših na svetu na izboru za Mis sveta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim lekarom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @be_fashionable_1

 

Bernarda Marovt

Najlepša mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer je na vrhuncu popularnosti dnevno je od reklama zarađivala po 3000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najlepšu mis Jugoslavije koja je ikad izabrana. Bernardinu lepotu i seksepil uočili su i na izboru za Mis sveta, gde je osvojila titulu Mis fotogeničnosti. Bila je favorit i za laskavu titulu Mis sveta, ali su britanski tabloidi objavili njene golišave fotografije i tako je diskreditovana kod žirija.

 

 

Beba Lončar

Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je mnogo više od toga. Nakon filma "LJubav i moda" bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvezdu čija lepota obara s nogu. Zvali su je i "beogradska Bridžit Bardo", a bila je ludo zaljubljena u plejboja Dejana Božovića, a nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu i retko se pojavljuje u javnosti.

Foto: Arhiv Novosti
 

 

Dijana Bećirević

Rođena je u selu kraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za Start 1981. godine. Navodno je fatalna Dijana bila u vezi s Al Paćinom, a za vreme rada na italijanskom RAI-ju intervjuisala je dvojicu Papa. Dijana je bila fatalna i za poznate i nepoznate muškarce, pa su se zbog nje navodno potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vreme u doba njihove najveće slave.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Komentari

Video