Francusknje jednostavno imaju stil i modno znanje: njihova kosa je uvek savršena, sa vrlo malo šminke izgledaju savršeno sveže i blistavo, a nota elegancije je uvek prisutna, čak i kod najdiskretnijih kombinacija. Suptilnošću i gracioznošću uspevaju da svaki stajling oplemene kao da je biran satima.

Ključ za takav izgled je da u garderoberu imati nekoliko odevnih komada koje ćete lako kombinovati i uvek izgledati trendi i stilizovano bez muke. Tajna je u bezvremenskim komadima. Kod njih važi parola manje je više.

1. Koktel svečana haljina

Večernje izdanje ne može proći bez koktel-haljine. Francuskinje uglavnom biraju strukirane haljine, a uvek je fenomenalna opcija obući neku neutralnu nijansu koju ćete ukombinovati sa elegantnim cipelama na štiklu. To su uglavnom boje poput crne, bež ili braon. Svedeno a efektno.

Takođe još jedan savršen izbor je haljina sa cvetnim motivima a svaka šik Francuskinja ima bar jednu. Ta haljina ide odlično i sa patikama, ali i sa štiklama.

Foto: Depozitfoto

 

2. Sako/Blejzer

Crni ili teget blejzer neophodni su adut u ormaru Francuskinje. Ako imate komad u nekoj od ove dve klasične boje, lako ćete ih kombinovati sa pantalonama, suknjama, haljinama, i gotovo svim odevnim komadima. Međutim sada su popularne i različite boje poput roze, svetlo plave i svih nežnih boja koje se mogu kombinovati dok je vreme napolju sunčano i toplo.

3. Rolka

Rolka u netrualnim bojama prati sva pravila jesenjeg odevanja. Modni minimalizam je uvek na ceni, a svaka Francuskinja ima crnu rolku, mada obavezno nabavite i belu i bež. Možete je nositi ispod kaputa, mantila i blejzera, a izgledati seksi i uvek u trendu.

4. Kožna jakna/suknja

Kožna suknja A-kroja je ženstvena, seksi, a opet odaje notu elegancije i nosi se sa blejzerima, rolkama, bluzama. Sa druge strane, kožna jakna je urbana, uvek moderna, a kao što znamo, nosi se uz sve. Dovoljno je elegantna a sa druge strane i toliko opuštena da se može ukombinovati i sa trenerkom.

5. Klasične salonke

Dame koje prate modu uvek imaju par salonki u cipelarniku, najpre crne, ali i one u drugim bojama. Kombinuju se uz svaku odevnu kombinaciju kada želite da izgledate ženstveno i elegantno.

6. Muška košulja

Bilo da je pozajmljena iz muškog ormara ili je kupljen predimenzionirani model, Francuskinje obožavaju klasične bele ili svetloplave košulje koje su ujedno opuštene i šik. 

7. Mantil

Ne postoji pogodniji komad za prelazno vreme. Bilo da je crne ili bež boje, Francuskinje imaju omiljen mantil za jesenje dane koji prati gotovo svaku odevnu kombinaciju.

Foto: Depozitfoto

 

 

8. Kaput sa printom

U garderoberu svake  Parižanke, nalazi se kaput sa leopard printom uz koji ne nose šminku, sem malo crvenog ruža. Kombinujte ga sa crnom garderobom: mala crna haljina za veče ili crna rolka i crne pantalone za posao. Modni uspeh je zagarantovan.