Ručice na vratima automobila 90 procenata ljudi koristi samo za otvaranje vrata. Ali da li ste znali da ove ručice imaju neke skrivene funkcije koje vam umnogome mogu olakšati vožnju, a naročito parkiranje.

Evo na kojih 6 načina možete iskoristiti ručice tokom vožnje.

1. Kada podešavate levi retrovizor, podesite tako da vam ručica vrata bude tačno u donjem desnom uglu, a isto tako kada podešavate desni retrovizor, neka vam ručica vrata bude tačno u donjem levom uglu. Na taj način, imaćete najbolji i nesmetani pregled na saobraćaj koji se odvija pored vas.

2. Kod bočnog parkiranja, čim vidite da ručica prednjih vrata preseca ivičnjak, motajte volan na levo i bez imalo muke ćete se uparkirati.

3. Kada nailazite na automobil koji stoji ispred vas dok vozite, pritisnite kočnicu čim vise ne možete da vidite ručicu vrata vozila ispred sebe, u tom trenutku udaljenost između vašeg i tog automobila je tačno 10 cm.

4. Kada ste se parkirali, pogledajte u ručicu vrata automobila pored vas dok otvarate vrata i izlazite iz vozila. Ako su ručica drugog vozila i okvir vašeg vozila u istoj horizontalnoj ravni, vrata ce se savršeno otvoriti i nećete zakačiti drugi auto.

5. Kada ključ automobila neće da otvoriti vrata jer nema baterije, odvojite kljuc iz kućišta, zabodite ga u ručicu kako bi uklonili poklopac i kako bi ručno otključali vrata i pokrenuli motor.

6. Pogledajte u retrovizor dok idete u rikverc i kada u retrovizoru vidite sredinu ručice prednjih vrata, to pokazuje da ste udaljeni 30 cm od ivičnjaka.

 

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".