Ручице на вратима аутомобила 90 процената људи користи само за отварање врата. Али да ли сте знали да ове ручице имају неке скривене функције које вам умногоме могу олакшати вожњу, а нарочито паркирање.

Ево на којих 6 начина можете искористити ручице током вожње.

1. Када подешавате леви ретровизор, подесите тако да вам ручица врата буде тачно у доњем десном углу, а исто тако када подешавате десни ретровизор, нека вам ручица врата буде тачно у доњем левом углу. На тај начин, имаћете најбољи и несметани преглед на саобраћај који се одвија поред вас.

2. Код бочног паркирања, чим видите да ручица предњих врата пресеца ивичњак, мотајте волан на лево и без имало муке ћете се упаркирати.

3. Када наилазите на аутомобил који стоји испред вас док возите, притисните кочницу чим висе не можете да видите ручицу врата возила испред себе, у том тренутку удаљеност између вашег и тог аутомобила је тачно 10 цм.

4. Када сте се паркирали, погледајте у ручицу врата аутомобила поред вас док отварате врата и излазите из возила. Ако су ручица другог возила и оквир вашег возила у истој хоризонталној равни, врата це се савршено отворити и нећете закачити други ауто.

5. Када кључ аутомобила неће да отворити врата јер нема батерије, одвојите кљуц из кућишта, забодите га у ручицу како би уклонили поклопац и како би ручно откључали врата и покренули мотор.

6. Погледајте у ретровизор док идете у рикверц и када у ретровизору видите средину ручице предњих врата, то показује да сте удаљени 30 цм од ивичњака.

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".