Povodom ove situacije, oglasili su se organizatori: 

- Na veliku žalost nas kao organizatora, ali i velikog broja zainteresovane publike, obaveštavamo vas kako smo primorani da otkažemo koncert Saše Kovačevića koji je bio predviđen za 24. novembar. U našem poslovanju vodimo se politikom transparentne komunikacije, uvažavajući stavove i mišljenja stanovnika opštine Bibinje i ostalih meštana, zbog čijeg smo neslaganja našim izborom izvođača i doneli ovu tešku odluku - odgovorili su iz restorana i dali informacije o povraćaju novca kupljenih karata.

 

Kasnije se javio i vlasnik konobe:

- Ovo je trebalo da bude prvi ikad koncert nekog srpskog izvođača, a ispalo je i prvo otkazivanje koncerta koje smo imali. Sve se dogodilo brzo, par dana nakon najave dobili smo poruke i neke pozive, nije bilo neugodnih reči, ali nismo hteli da se dovedemo u neugodnu situaciju - kaže Marko Nekić, vlasnik konobe Berekin, prenosi Index.hr.

Ekipa novinara "Alo" je stupila u kontakt sa PR timom Saše Kovačevića:

- Saša ne želi da komentariše pomenutu situaciju, sve je već rečeno. Ostaće suzdržan. Ne želi da se meša - izavili su.

Nastupi srpskih izvođača se mahom otkazuju, u Benkovcu je pre nekoliko dana otkazan nastup Goge Sekulić: 

- Na veliku žalost nas kao organizatora i velikog broja zainteresovane publike, uprkos popunjenosti kapaciteta danima pre, obaveštavamo Vas kako smo primorani otkazati koncert Goge Sekulić zakazan za 14. oktobar. Uvažavajući stavove i mišljenja dela stanovnika grada Benkovca, te zbog neslaganja s našim izborom izvođača, morali smo doneti ovu tešku odluku.

U odnosu na ostale kolege, Aleksandra Prijović uspela je da rasproda karte za četiri koncerta, a zakazala je i peti. 

BONUS VIDEO: