Marko Živić preminuo je na današnji dan 14. oktobra 2021. godine u 50. godini života.

Glumac je iza sebe ostavio veliki broj prijatelja, kolega koji su ga obožavali, partnerku sa kojom je proveo deset godina života i sestru koja ga nije nikada prebolela. 

Marko je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.  Iza sebe je ostavio niz ostvarenih uloga u filmovima i serijama, a bio je u braku sa voditeljkom Natašom Pavlović. Uvek se trudio da svoj privatni život sakrije od očiju javnosti. 

Foto: V. Danilov, N. Skenderija, P. Milošević

 

- Ja sam srećan, jer želim takav da budem. Na sreći se radi. Kao i na raspoloženju. Svaka stvar ima dva lica, dve strane. Trudim se da uvek vidim onu lepšu i bolju. Imam ja i padova i lomova. Pa se ponekad sam isplačem k’o čovek i – teram dalje. Suze peru dušu - izjavio je jednom prilikom glumac za "Gloriju".

Takođe je veliki uspeh postigao i u pozorištu.  Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa sedam zvezdica", "LJubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo, bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu" i mnogim drugim.

U Kruševačkom pozorištu, mala scena je dobila Markovo ime upravo zbog toga što zbog toga  što je Marko voleo svoj rodni grad. 

- Nisam te zaboravio i često te pomenem. Dve godine - napisao je glumac Milorad Damjanović na slici sa Živićem.

BONUS VIDEO: