Марко Живић преминуо је на данашњи дан 14. октобра 2021. године у 50. години живота.

Глумац је иза себе оставио велики број пријатеља, колега који су га обожавали, партнерку са којом је провео десет година живота и сестру која га није никада преболела. 

Марко је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу, а студије глуме је завршио 1995. године на Академији уметности у Новом Саду.  Иза себе је оставио низ остварених улога у филмовима и серијама, а био је у браку са водитељком Наташом Павловић. Увек се трудио да свој приватни живот сакрије од очију јавности. 

Фото: В. Данилов, Н. Скендерија, П. Милошевић

 

- Ја сам срећан, јер желим такав да будем. На срећи се ради. Као и на расположењу. Свака ствар има два лица, две стране. Трудим се да увек видим ону лепшу и бољу. Имам ја и падова и ломова. Па се понекад сам исплачем к’о човек и – терам даље. Сузе перу душу - изјавио је једном приликом глумац за "Глорију".

Такође је велики успех постигао и у позоришту.  Памтићемо га по улогама у серијама и филмовима "Хотел са седам звездица", "Љубав, навика, паника", "Позориште у кући", "Премијер", "Монтевидео, бог те видео", "Сенке над Балканом", "Жигосани у рекету" и многим другим.

У Крушевачком позоришту, мала сцена је добила Марково име управо због тога што због тога  што је Марко волео свој родни град. 

- Нисам те заборавио и често те поменем. Две године - написао је глумац Милорад Дамјановић на слици са Живићем.

БОНУС ВИДЕО: