Neki vole užurbanost i ritam života u velikim gradovima, a neki su pre zainteresovani za mirne gradove sa odličnim životnim standardom i malim porezom, navode iz "Nomad Capitalist".

NJihovu listu idealnim mirnih gradova čine Plovdiv (Bugarska), Portimao (Portugal), Andora la Vela (Andora), ali i dva grada sa naših prostora - Tivat i Novi Sad.

- Ako želite lepotu Monaka, ali se nadate da ćete živeti skromnim životom, onda je ovaj grad u Boki Kotorskoj (Crna Gora) idealan za vas. Ima sve što biste ikada mogli poželeti, uključujući i jaht klub, ali jedva da ima 14.000 ljudi - napisali su o Tivtu.

Foto: D. Dozet

 

- Crna Gora ima atmosferu EU, ali je i dalje van njene direktne sfere uticaja - dodaju. Kako navode, jedina mana ove lokacije je što nije jedno od najjeftinijih mesta u Evorpi ili barem na Balkanu.

Evo i šta su naveli kada je reč o Novom Sadu:

- Ako želite da živite na periferiji Evrope, ali u zemlji sa velikim razvojnim potencijalom, onda je Srbija pravo mesto za to. Glavni grad Beograd ima sjajnu atmosferu, ali pravi dragulj Srbije je Novi Sad. Tokom leta to je idilično mesto za život. Prelepa priroda okružuje svaku ulicu. Cene su pristupačne u odnosu na Evropu.

- Možda nije najdinamičniji grad, ali je prelep sa lakim pristupom Beogradu, koji ima više gužve ako je to ono što tražite - zaključuju.

BONUS VIDEO: