Jedan zabrinuti otac ostao je užasnut kada je shvatio da njegova 11-godišnja ćerka i njene prijateljice raspravljaju o tome da im je neko iz razreda poslao SMS u kojem traži "gole slike". Tata je sa ćerkom "oštro razgovarao" o situaciji, ali priznao je da je šokiran što se deca "trude da glume da su starija nego što zapravo jesu".

On je na Reditovu roditeljskom forum izrazio svoju zabrinutost te je potražio pomoć od roditelja koji su prošli kroz sličnu situaciju.

- Imam 11-godišnju kćer i ono što doživljavam je da sva ta deca pokušavaju da se ponašaju kao mnogo stariji nego što stvarno jesu. Ja sam očuh, ali sam njen otac već sedam godina, a ona je moje sve - započeo je svoju ispovest otac.

Foto: Shutterstock

 

- Večeras sam odveo nju i njene dve prijateljice na večeru i saznao nešto užasno kao roditelj. One su 'šiframa' i pantomimom raspravljale o poruci koju je jedna od njih dobila, a u kojoj učenik iz razreda traži gole slike. Odmah sam završio s večerom i vratio ih kući jer su imale 'prespavanac'. Imao sam vrlo strog razgovor sa svojom ćerkom o tome što se dogodilo dok su njene prijateljice ostale u šatoru koji sam postavio za njih - istakao je zabrinuti otac.

- Planiram da razgovaram sa svim roditeljima o tome što sam saznao, ali ne želim da izgubim poverenje vlastitog deteta ako se dogode bilo kakve veće posledice. Imate li savet o tome šta da dalje učinim? - napisao je očajni otac.

Korisnici Redita su mu odgovorili da će dugoročna korist od rešavanja situacije nadmašiti one kratkoročne negativne stvari koje bi se mogle dogoditi.

- Mislim da je dugoročno bolje da to iznesete na videlo. Vaše će se dete osvrnuti na to i razmisliti, 'Mome je tati bilo dovoljno stalo da to zaustavi', a ne 'To se događalo, a moj je tata bio previše nezainteresovan da bi uopšte primetio - napisao je jedan od njih.

- Kao dete koje je imalo pristup internetu i hrpi aplikacija za razmenu poruka i fotografija u vreme dok sam išao u srednju školu, voleo bih da je jedan od mojih roditelja razgovarao sa mnom o sigurnosti na internetu koja se posebno odnosi na golišave fotografije i seksualne sadržaje - dodao je drugi korisnik.

- Bio sam u srednjoj školi u vreme povoja društvenih medija kakvima ih danas vidimo i bilo bi jako lepo da je neko razgovarao sa mnom o tome. Ja ne mogu ništa zameriti svojim roditeljima, mislim bio sam klinac i oni verovatno nisu imali pojma o pola stvari koje su bile tamo jer su bile tako nove - istakao je jedan od reditovaca.

BONUS VIDEO: