Један забринути отац остао је ужаснут када је схватио да његова 11-годишња ћерка и њене пријатељице расправљају о томе да им је неко из разреда послао СМС у којем тражи "голе слике". Тата је са ћерком "оштро разговарао" о ситуацији, али признао је да је шокиран што се деца "труде да глуме да су старија него што заправо јесу".

Он је на Редитову родитељском форум изразио своју забринутост те је потражио помоћ од родитеља који су прошли кроз сличну ситуацију.

- Имам 11-годишњу кћер и оно што доживљавам је да сва та деца покушавају да се понашају као много старији него што стварно јесу. Ја сам очух, али сам њен отац већ седам година, а она је моје све - започео је своју исповест отац.

Foto: Shutterstock

 

- Вечерас сам одвео њу и њене две пријатељице на вечеру и сазнао нешто ужасно као родитељ. Оне су 'шифрама' и пантомимом расправљале о поруци коју је једна од њих добила, а у којој ученик из разреда тражи голе слике. Одмах сам завршио с вечером и вратио их кући јер су имале 'преспаванац'. Имао сам врло строг разговор са својом ћерком о томе што се догодило док су њене пријатељице остале у шатору који сам поставио за њих - истакао је забринути отац.

- Планирам да разговарам са свим родитељима о томе што сам сазнао, али не желим да изгубим поверење властитог детета ако се догоде било какве веће последице. Имате ли савет о томе шта да даље учиним? - написао је очајни отац.

Корисници Редита су му одговорили да ће дугорочна корист од решавања ситуације надмашити оне краткорочне негативне ствари које би се могле догодити.

- Мислим да је дугорочно боље да то изнесете на видело. Ваше ће се дете осврнути на то и размислити, 'Моме је тати било довољно стало да то заустави', а не 'То се догађало, а мој је тата био превише незаинтересован да би уопште приметио - написао је један од њих.

- Као дете које је имало приступ интернету и хрпи апликација за размену порука и фотографија у време док сам ишао у средњу школу, волео бих да је један од мојих родитеља разговарао са мном о сигурности на интернету која се посебно односи на голишаве фотографије и сексуалне садржаје - додао је други корисник.

- Био сам у средњој школи у време повоја друштвених медија каквима их данас видимо и било би јако лепо да је неко разговарао са мном о томе. Ја не могу ништа замерити својим родитељима, мислим био сам клинац и они вероватно нису имали појма о пола ствари које су биле тамо јер су биле тако нове - истакао је један од редитоваца.

БОНУС ВИДЕО: