- Odluka Apelacionog suda da Zoranu Marjanoviću pritvor bude ukinut, za mene je apsolutno očekivana, jer je jedina moguća i jedina očekivana - kaže poznati advokat.

On dodaje da on ne očekuje da će presuda kojom je njegov klijent osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora biti ukinuta i predmet vraćen na početak.

- Moj primarni zahtev u žalbi na presudu, koju je razmatrao Apelacioni sud, bio je da se presuda preinači u oslobađajuću, samo opreza radi sam predložio ukidanje prvostepene presude i vraćanje na novo suđenje. Imajući u vidu da je sud usvojio drugi predlog, da mu pritvor bude ukinut, očekujem i verujem da će biti usvojena i moja žalba i da će samim tim presuda biti preinačena u oslobađajuću - objašnjava Veljko Delibašić.

Foto: I. Marinković

 

Zoran Marjanović, podsetimo, 22. jula prošle godine je nepravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu i istog dana mu je određen pritvor. Sudsko veće proglasilo ga je krivim i saopštilo da je po njima nesumnjivo utvrđeno da je on 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče iskoristio poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa na kom je ostala njihova maloletna ćerka i ubio je "iz niskih pobuda", udarcima tupim predmetom u glavu.

Na ovu presudu, napisanu na 698 strana, žalbu su podneli branioci Zorana Marjanovića, ali sud o njima još uvek nije odlučio. Apelacioni sud, presudu može da potvrdi, preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

- Očekujem da će posle sedam godina biti stavljena tačka na postupak, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo - kaže Veljko Delibašić.

(Kurir)

BONUS VIDEO: