Dečak koji ide u tu školu, prema rečima roditelja čija deca idu sa njim u isti razred, gotovo svakodnevno maltretira drugu decu. Kako tvrde, ometa časove, cepa deci sveske, vežbanke, a neretko ih bode šestarom, davi i fizički nasrće na njih. Zbog toga, oni su u strahu da svoju decu šalju u školu, jer kako kažu, kada odu u tamo - kao da su otišli na ratište.

Roditelji dece koja već nedeljama ne idu u školu objašnjavaju da bi dečak i promenio ponašanje kada mu majka ne bi davala "vetar u leđa".

- Ona bodri dete da bude nasilan prema drugoj deci. Kad napadne drugo dete ona mu kaže: "Zakolji ako treba" ili "Udari ga još jače". Kakav primer ona daje svom detetu kada je čak ona fizički nasrnula na decu na autobuskoj stanici - kažu zabrinuti roditelji.

Oni tvrde da su sve prijavili policiji, međutim, kako kažu, prijava je nestala.

- Svi znamo u Barajevu da su otac i majka dečaka zavisnici od alkohola. Međutim, Centar za socijalni rad je rekao to nije u njihovoj nadležnosti da oni vrše alko-test, već da je njima bitno da je dete sito, da je dobro, zdravo, da ne ide pocepano i da je to posao policije - tvrde roditelji.

Foto: V. Danilov

 

Oni tvrde da je nasilnik trebalo da pređe u specijalnu školu i da je to otac dečaka prihvatio, međutim, majka je odbila i rekla da neće to da dozvoli.

- Rekla je kako nema apsolutno nijedan razlog da dete ne ide u osnovnu školu , da ne vidi zašto bi svoje dete odvajala od druge dece - tvrde uznemireni roditelji.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo prosvete je uradilo sve što je u njihovoj nadležnosti. - Od marta meseca je ministarstvo uključeno. Savetnik je bio i uradio izveštaj na 14 strana, kao i dao mere školi - kaže izvor Blica upućen u slučaj.

Roditelji su ranije otkrili da je prethodni razredni starešina napustio svoje radno mesto jer nije mogao da izdrži pritisak majke dečaka.

- Očajni smo, ne želimo više ovo da trpimo. Direktor škole je naveo da će dete dobiti pratnju, ali tako je bilo i prošle godine pa se sve vratilo na staro. Želimo da pošaljemo decu u školu u kojoj će biti bezbedni! - navode očajni roditelji.

List nije uspeo da stupi u kontakt sa direktorom škole, a na telefone dostupne na sajtu niko se nije javljao. Upuće je mejl s pitanjima, ali do objavljivanja teksta odgovori nisu stigli.

(Blic)

BONUS VIDEO: