- Одлука Апелационог суда да Зорану Марјановићу притвор буде укинут, за мене је апсолутно очекивана, јер је једина могућа и једина очекивана - каже познати адвокат.

Он додаје да он не очекује да ће пресуда којом је његов клијент осуђен на максималну казну од 40 година затвора бити укинута и предмет враћен на почетак.

- Мој примарни захтев у жалби на пресуду, коју је разматрао Апелациони суд, био је да се пресуда преиначи у ослобађајућу, само опреза ради сам предложио укидање првостепене пресуде и враћање на ново суђење. Имајући у виду да је суд усвојио други предлог, да му притвор буде укинут, очекујем и верујем да ће бити усвојена и моја жалба и да ће самим тим пресуда бити преиначена у ослобађајућу - објашњава Вељко Делибашић.

Фото: И. Маринковић

 

Зоран Марјановић, подсетимо, 22. јула прошле године је неправоснажно осуђен на максималну казну и истог дана му је одређен притвор. Судско веће прогласило га је кривим и саопштило да је по њима несумњиво утврђено да је он 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче искористио поверење супруге, намамио је да сиђе са насипа на ком је остала њихова малолетна ћерка и убио је "из ниских побуда", ударцима тупим предметом у главу.

На ову пресуду, написану на 698 страна, жалбу су поднели браниоци Зорана Марјановића, али суд о њима још увек није одлучио. Апелациони суд, пресуду може да потврди, преиначи или укине и наложи ново суђење.

- Очекујем да ће после седам година бити стављена тачка на поступак, јер нема доказа да је Зоран Марјановић извршио кривично дело - каже Вељко Делибашић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: