Jedan od najboljih tenisera u istoriji povukao se na Lejver kupu prošle godine, a sada se pojavio na pomenutom turniru samo kao gledalac.

Rodžer je i jedan od vlasnika Lejver kupa, te je poslao jasnu poruku prvom reketu planete Novaku Đokoviću i poželeo je da ga uskoro ponovo vidi na ovom turniru.

Švajcarac je spomenuo i Karlosa Alkaraza, te je možda poželeo i nemoguće.

- Voleo bih da bidim Novaka ponovo. Tačnije, Alkaraza i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za nemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova - rekao je Federer, pa se dotakao narednog izdanja Lejver kupa koji će se održati u Berlinu sledeće godine:

Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini

 

 

- Možemo da pričamo nemački, veoma se radujem Berlinu, gradu koji ne poznajem baš dobro. Jedva čekam da odem tamo. Mislim da je sjajno vratiti tenis u Nemačku. Mislim da ćemo imati mnogo bolju energiju kao tim Evrope.

"Svet" ubedljiv protiv "Evrope"

Tim Evrope poražen je ubedljivo od Tima sveta ove godine i konačan rezultat bio je 13:2.

- Uništili su tim Evrope. Tim sveta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su doneli poen, bili su jači u dublu. Potpuno su zaslužili pobedu. Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovde sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta pre mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu - zaključio je Rodžer Federer.

(Kurir)