Један од најбољих тенисера у историји повукао се на Лејвер купу прошле године, а сада се појавио на поменутом турниру само као гледалац.

Роџер је и један од власника Лејвер купа, те је послао јасну поруку првом рекету планете Новаку Ђоковићу и пожелео је да га ускоро поново види на овом турниру.

Швајцарац је споменуо и Карлоса Алкараза, те је можда пожелео и немогуће.

- Волео бих да бидим Новака поново. Тачније, Алкараза и Новака у истом тиму. Саша Зверев би био сјајан за немачко тржиште. Неког као што је Руне. Данил Медведев би био сјајан. Волим да гледам Андреја Рубљова - рекао је Федерер, па се дотакао наредног издања Лејвер купа који ће се одржати у Берлину следеће године:

Фото: Танјуг/АП/Evan Agostini

 

 

- Можемо да причамо немачки, веома се радујем Берлину, граду који не познајем баш добро. Једва чекам да одем тамо. Мислим да је сјајно вратити тенис у Немачку. Мислим да ћемо имати много бољу енергију као тим Европе.

"Свет" убедљив против "Европе"

Тим Европе поражен је убедљиво од Тима света ове године и коначан резултат био је 13:2.

- Уништили су тим Европе. Тим света је играо фантастично, заиста су имали енергију. Сви су донели поен, били су јачи у дублу. Потпуно су заслужили победу. Сјајно је било поново се вратити у тениску породицу, први пут доживети Лејвер куп из потпуно другачијег угла. Овде сам се трудио да гледам сваки меч и било је фантастично. Разговарали смо о волејима и дубловима и како је то било шездесетих и седамдесетих. Борг и Мекинро су рекли како је Род Лејвер био њихов херој, играо је доста пре мог времена, али знам шта представља у тенису - закључио је Роџер Федерер.

(Курир)