Uštipci su omiljeni doručak većini ljudi, a one koje su spremale naše bake ostale su duboko urezane u naše sećanje - meki i šupljikavi.

Štednja je bila važna, pa su uštipke pravile od testa koje su zamesile za obični beli, kiseli hleb. Dok bi testo kvasilo za hleb, one bi odvojile malu količinu i pržile je na vreloj masti. Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Foto: Printscreen Youtube Home kitchen with Danny

 

Evo šta je potrebno:

  • Brašno
  • Voda
  • So
  • Kvasac

Priprema: U dublju činiju stavite brašno i so i kvasac. Izmešajte, pa vrućom vodom i varjačom umesite testo koje je lako za mešanje. Ne mora biti tvrdo, ali nikako ne sme da bude retko.

Ostavite da nakvasi, pa kada se uhvate mehurići, testo opet prekuvajte, a jedan deo dovojite za uštipke.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".