Spektakularan meč odigran je na Stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru, a gledaoci su prisustvovali nestvarnom preokretu domaćina protiv slavnih Holanđana.

Čuveni holandski klub koji je bio favorit na ovom meču, vodio je na poluvremenu sa 3:0 i svi su očekivali ubedljivu pobedu gostiju.

A onda neverovatno drugo poluvreme za potpunu ludnicu u Mostaru.

Dva gola Kožulja u 48 i 71 minutu, Ćorluke u u 68., i Hrvanovića u 71. minutu doneli su veliku pobedu domaćinu.

U ovoj grupi viđeno je još jedno iznenađenje nakon što je Legija iz Varšave savladala Aston Vilu rezultatom 3:1.

Posle prvog odigranog kola, Zrinjski i Legija dele prvo mesto, dok su favoriti iz Holandije i Engleske na začelju tabele.

 

Standings provided by Sofascore

 

Čukarički nemoćan u Budimpešti

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na evropskoj premijeri. "Brđani" su izgubili od Ferencvaroša u Mađarskoj sa 3:1 u 1. kolu Lige konferencija.

Dobro su izabranici Igora Matića ušli u ovaj susret. Dobro su stajali na terenu i uspeli da dođu do vođstva u 26. minutu kada je Đorđe Ivanović iskoristio asistenciju Bojice Nikčevića i zatresao mrežu rivala.

Foto: EPA

 

Nakon toga su u najgorem mogućem trenutku primili dva gola. Najpre je u 44. minutu Barnabaš Varga bio precizan sa 11 metara, da bi u sedmom minutu nadoknade Ovusu doneo preokret timu Dejana Stankovića.

U drugom poluvremenu ekipa sa Banovog brda nije ozbiljnije pretila Dibusu. Imao je Adetunđi najbolju priliku da ugrozi rivala, ali nije dobro šutirao iz izgledne situacije. Tačku na utakmicu u 79. minutu stavio je bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Pešić. Ostao je Čukarički u finišu meča i bez snage pa su domaći mogli do još nekog pogotka, ipak mreža Filipa Samurovića se više nije tresla.

 

Standings provided by Sofascore

 

Genk i Fiorentina koji se takođe nalaze u ovoj grupi odigrali su nerešeno - 2:2. Upravo je tim iz Belgije naredni rival "brđana" u Ligi konferencija, dok će "viola" dočekati "fradi".

Ferncvaroš posle prvog kola drži čelo tabele sa tri boda, Genk i Fiorentina imaju po jedan, dok je Čukarički bez bodova.

TSC gostuje u Londonu

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole odigraće prvi susret u grupnoj fazi Lige Evrope protiv londonskog Vest Hema. Ovaj meč je počeo od 21.00 čas.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".