Izabranici Svetislava Pešića tradicionalno su izašli na balkon Starog dvora.

Košarkaši Srbije kasno sinoć doputovali su iz Manile u Beograd. Dočekujući ih pred gradskom skupštinom u Beogradu, navijači su nastavili tradiciju, koju su započeli upravo kada su dočekali košarkaše daleke 1995. godine.

Okupio se veliki broj građana koji su gromoglasno pozdravili vicešampione sveta.

- Velika čast je bila predstavljati reprezentaciju, Srbiju. Konačno vidimo plodove rada tokom svih ovih nedelja. Hvala vam svima. Moram samo da kažem hvala i ovom momku (Boriši Simaniću). On je ujedinio sve nas. On je dao za Srbiju više nego svi mi zajedno. Živela Srbija, slava Bogu! - poručio je Aleksa Avramović.

- LJudi, hvala vam. Hvala na podršci. Mi smo vas osetili tamo u Manili. Hvala vam puno i živela Srbija! - poručio je selektor Pešić

Svi su skandiraju "Boriša, Boriša!" jer je i Simanić izašao na balkon!

Doček su prisustvom uveličali i naš najbolji teniser, Novak Đoković, koji je u subotu osvojio US open, kao i basketaši koji su peti put zaredom postali prvaci Evrope.

Pre dočeka ispred skupštine Grada Beograda i velikog slavlja sa navijačima, u 19 časova bio je upriličen prijem kod predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića.

Podsetimo, izabranici Svetislava Pešića na Svetsko prvenstvo su ispraćeni skromno, a na aerodromu "Nikola Tesla" sinoć su dočekani - šampionski, bez obzira na to što su doneli srebro, a ne zlato.

Malo ko je to očekivao od tima bez asova poput Jokića, Micića, Kalinića, Nedovića i ostalih igrača koji se iz različitih razloga nisu odazvali pozivu selektora Pešića, ali su Bogdanović, Avramović, Milutinov, dvojica Jovića, Petrušev, Marinković, Gudurić, Davidovac, Ristić, Dobrić i naravno Boriša Simanić pokazali da zaslužuju svako poštovanje. 

BONUS VIDEO: