Изабраници Светислава Пешића традиционално су изашли на балкон Старог двора.

Кошаркаши Србије касно синоћ допутовали су из Маниле у Београд. Дочекујући их пред градском скупштином у Београду, навијачи су наставили традицију, коју су започели управо када су дочекали кошаркаше далеке 1995. године.

Окупио се велики број грађана који су громогласно поздравили вицешампионе света.

- Велика част је била представљати репрезентацију, Србију. Коначно видимо плодове рада током свих ових недеља. Хвала вам свима. Морам само да кажем хвала и овом момку (Бориши Симанићу). Он је ујединио све нас. Он је дао за Србију више него сви ми заједно. Живела Србија, слава Богу! - поручио је Алекса Аврамовић.

- Људи, хвала вам. Хвала на подршци. Ми смо вас осетили тамо у Манили. Хвала вам пуно и живела Србија! - поручио је селектор Пешић

Сви су скандирају "Бориша, Бориша!" јер је и Симанић изашао на балкон!

Дочек су присуством увеличали и наш најбољи тенисер, Новак Ђоковић, који је у суботу освојио УС опен, као и баскеташи који су пети пут заредом постали прваци Европе.

Пре дочека испред скупштине Града Београда и великог славља са навијачима, у 19 часова био је уприличен пријем код председника Републике Србије, Александра Вучића.

Подсетимо, изабраници Светислава Пешића на Светско првенство су испраћени скромно, а на аеродрому "Никола Тесла" синоћ су дочекани - шампионски, без обзира на то што су донели сребро, а не злато.

Мало ко је то очекивао од тима без асова попут Јокића, Мицића, Калинића, Недовића и осталих играча који се из различитих разлога нису одазвали позиву селектора Пешића, али су Богдановић, Аврамовић, Милутинов, двојица Јовића, Петрушев, Маринковић, Гудурић, Давидовац, Ристић, Добрић и наравно Бориша Симанић показали да заслужују свако поштовање. 

БОНУС ВИДЕО: