Davor je iz Stare Gradiške, a javnost ga je zapazila na  RTL-ovom kulinarskom šou "Večera za 5 na selu". Tužna vest je zadesila njegovu porodicu, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u petak tokom poslepodneva u mestu Kaoci u Bosni i Hercegovini.

Kakav je čovek Davor bio, otkrio je njegov prijatelj Milenko Bilić koji je u šoku zbogDavorovog  odlaska, ali je s puno ljubavi ispričao o njegovom životnom putu. Isto su godište, a tokom rata kao osamnaestogodišnjaci u odbrani domovine. 

Davor je tada živeo u domu u Osijeku. Detinjstvo mu je bilo teško. Otac mu je neverovatnom igrom sudbine takođe poginuo na motociklu kad je imao samo šest meseci.

Foto: Printskrin/Instagram/ davor_mery_androcec

 

Majka se preudala i otišla svojim životom, dok je brigu o njemu preuzela očeva majka prema kojoj je osećao neizmernu zahvalnost. 

Davor je u ratu prošao ratišta od istoka do juga Hrvatske, a bio je i u Bosni i Hercegovini.

- Bio je neopisivo hrabar, ali pametno hrabar. Bio je promišljen u svakom koraku koji je radio. Za njega nije postojalo nemoguće, samo neću, a to nije bila reč koju je ikada govorio - priča Milenko i dodaje da iako su bili mladi kad su se upoznali, Davor je već i tada zbog teških životnih okolnosti bio ozbiljniji od svojih vršnjaka.

(Republika)

BONUS VIDEO: