Давор је из Старе Градишке, а јавност га је запазила на  РТЛ-овом кулинарском шоу "Вечера за 5 на селу". Тужна вест је задесила његову породицу, погинуо је у саобраћајној несрећи у петак током послеподнева у месту Каоци у Босни и Херцеговини.

Какав је човек Давор био, открио је његов пријатељ Миленко Билић који је у шоку збогДаворовог  одласка, али је с пуно љубави испричао о његовом животном путу. Исто су годиште, а током рата као осамнаестогодишњаци у одбрани домовине. 

Давор је тада живео у дому у Осијеку. Детињство му је било тешко. Отац му је невероватном игром судбине такође погинуо на мотоциклу кад је имао само шест месеци.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/ davor_mery_androcec

 

Мајка се преудала и отишла својим животом, док је бригу о њему преузела очева мајка према којој је осећао неизмерну захвалност. 

Давор је у рату прошао ратишта од истока до југа Хрватске, а био је и у Босни и Херцеговини.

- Био је неописиво храбар, али паметно храбар. Био је промишљен у сваком кораку који је радио. За њега није постојало немогуће, само нећу, а то није била реч коју је икада говорио - прича Миленко и додаје да иако су били млади кад су се упознали, Давор је већ и тада због тешких животних околности био озбиљнији од својих вршњака.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: