Tužilaštvo je zatražilo da se N. L. (23) osumnjičenom za teško ubistvo odredi pritvor kao i D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) koji se terete sa saučesništvo a Viši sud u Novom Sadu je prihvatio taj predlog.

Preti im doživotna robija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana N. L., osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića u Futogu, a on se još tereti i za nelegalno oružje. Ista mera određena je i O. R.,D. D. i B. G., koji se terete za saizvršilaštvo.

Pritvor svoj četvorici je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke u cilju umanjenja svoje eventualne krivične odgovornosti, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje su osnovano sumnjivi, kao i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti, izjavila je portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin, piše Kurir.

Za krivično delo za koje postoji osnovana sumnja da su ga izvršili osumnjičeni, propisana je kazna zatvora više od 10 godina, odnosno može se izreći i doživotni zatvor.

Podsetimo, direktni izvršilac dvostrukog ubistva N.L. (23) priznao je nakon hapšenja ubistvo mladića u Futogu, a on je u policiji rekao da se plašio za svoj život zbog čega je ubio Nikolu i Miloša.

Sahrana ubijenih sutra u Futogu

Kako saznaje "Blic", pokojni Miloš M. i Nikola Š. biće sahranjeni sutra na centralnom groblju u Futogu.

Nikola Š. biće sahranjen u 13 časova a njegov prijatelj Miloš M. u 15 časova.

BONUS VIDEO:

BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".