Aleksić je rekao da je još uvek u toku administrativna procedura za prelazak K.K. u tu ustanovu, a da oni, do sada, nisu imali nikakav kontakt sa K.K. niti su ga videli, iako u bolnici u kojoj je smešten imaju dva odeljenja starijih razreda i jedno mlađih.

- Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci - rekao je Aleksić. 

Foto: Tanjug/S. Aćimović

 

 

Dodao je da će se, u saradnji sa lekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primenjivati. 

- Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi sa učenicima koji se nalaze na dužem bolničkom i kućnom lečenju. Mišljenje lekara biće za nas smernica, kako ćemo postupati i u kom obimu ćemo raditi. Moguće je da će se iz svega toga izroditi neki drugi model koji će biti adekvatan za taj slučaj - rekao je Aleksić.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Istakao je da nikada nisu imali slučaj kao što je K.K., ali da rad u bolničkim uslovima zahteva stalno prilagođavanje u čemu imaju puno iskustva.

- Bolnice su sistemi gde je lečenje na prvom mestu, a obrazovanje dođe kao nadogradnja. Od toga zavisi naš rad - poručio je Aleksić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".