Košarkaška reprezentacija Slovenije već nekoliko dana je u Japanu i grupnu fazu Mundobasketa će igrati na Okinavi. Međutim, dan uoči početka turnira Slovenci se ne osećaju nimalo sigurno pošto ih je probudio alarm zbog lansiranja projektila u obližnjoj Severnoj Koreji. Sve se desilo u četiri sata ujutru i trgnulo je Slovence iz kreveta, pa je tako najbolji igrač reprezentacije Luka Dončić istakao da mu uopšte nije bilo svejedno.

- Sve je bilo sjajno na Okinavi osim činjenice da nisam spavao mnogo protekle noći zbog alarma. Sve je bilo potpuno ludo. Bukvalno sam video projektil kako dolazi i bio sam pomalo uplašen - rekao je Dončić koji je sa svojom reprezentacijom odigrao jedan prijateljsi meč na Okinavi - i to protiv Japana (103:68).

Foto: Profimedia

 

 

Rakete koje Severna Koreja lansira nisu nikakva novost za stanovnike Okinave, ali su poremetili Slovence. Odmah posle oglašavanja alarma počela je evakuacija, da bi dvadesetak minuta kasnije japanska vlada objasnila da nema opasnosti i da je područje na kome se nalaze potpuno sigurno. Alarm za vanredne i hitne slučajeve se potom ugasio, međutim trebalo je posle toga vratiti se u krevet i nastaviti spavati...

Podsetimo, Slovenija u grupnoj fazi igra na Okinavi protiv Gruzije, Venecuele i Zelenortskih Ostrva, dok se Svetsko prvenstvo održava u još dve zemlje - Filipinima i Indoneziji. Pogledajte i kako izgleda čuvena hala u Manili koja je obeležila našu istoriju i koja se pamti po Muhamedu Aliju.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".