Кошаркашка репрезентација Словеније већ неколико дана је у Јапану и групну фазу Мундобаскета ће играти на Окинави. Међутим, дан уочи почетка турнира Словенци се не осећају нимало сигурно пошто их је пробудио аларм због лансирања пројектила у оближњој Северној Кореји. Све се десило у четири сата ујутру и тргнуло је Словенце из кревета, па је тако најбољи играч репрезентације Лука Дончић истакао да му уопште није било свеједно.

- Све је било сјајно на Окинави осим чињенице да нисам спавао много протекле ноћи због аларма. Све је било потпуно лудо. Буквално сам видео пројектил како долази и био сам помало уплашен - рекао је Дончић који је са својом репрезентацијом одиграо један пријатељси меч на Окинави - и то против Јапана (103:68).

Фото: Профимедиа

 

 

Ракете које Северна Кореја лансира нису никаква новост за становнике Окинаве, али су пореметили Словенце. Одмах после оглашавања аларма почела је евакуација, да би двадесетак минута касније јапанска влада објаснила да нема опасности и да је подручје на коме се налазе потпуно сигурно. Аларм за ванредне и хитне случајеве се потом угасио, међутим требало је после тога вратити се у кревет и наставити спавати...

Подсетимо, Словенија у групној фази игра на Окинави против Грузије, Венецуеле и Зеленортских Острва, док се Светско првенство одржава у још две земље - Филипинима и Индонезији. Погледајте и како изгледа чувена хала у Манили која је обележила нашу историју и која се памти по Мухамеду Алију.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".