"Orlovi" su u filipinsku prestonicu sleteli u tokom utorka, ali je zbog dugog puta odlučeno da se otkaže zakazani trening.

On je trebao da bude odrađen u "Araneta Koliseumu" između 10.30 i 11.20 časova, pre nego što je odlučeno da ga neće biti.

Naime, autobus koji je prevozio naš tim je najpre dva sata putovao od Šenžena i Guandonga u Kini gde je Srbija nastupala na Kupu Solidarnosti.

Potom je put do Manile potrajao dva i po sata, a potom gotovo isto toliko od aerodroma do smeštaja, pa je selektor Svetislav Pešić morao da otkaže trenbing Srbije.

Podsetimo, Srbija učešće na Mundobasketu počinje u subotu protiv Kine, a u grupi su još Južni Sudan i Portoriko.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija

Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan

Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela

Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil

Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO:

IVANA VULETA NAKON SVETSKOG ZLATA: Toliko dugo maštaš i sanjaš, ali uvek nedostaje nešto

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".