"Орлови" су у филипинску престоницу слетели у током уторка, али је због дугог пута одлучено да се откаже заказани тренинг.

Он је требао да буде одрађен у "Аранета Колисеуму" између 10.30 и 11.20 часова, пре него што је одлучено да га неће бити.

Наиме, аутобус који је превозио наш тим је најпре два сата путовао од Шенжена и Гуандонга у Кини где је Србија наступала на Купу Солидарности.

Потом је пут до Маниле потрајао два и по сата, а потом готово исто толико од аеродрома до смештаја, па је селектор Светислав Пешић морао да откаже тренбинг Србије.

Подсетимо, Србија учешће на Мундобаскету почиње у суботу против Кине, а у групи су још Јужни Судан и Порторико.

Мундобаскет 2023 - када се игра, распоред мечева, групе...

Светско првенство у кошарци 2023 игра се од 25. августа до 10. септебра у три земље, домаћини су Филипини, Јапан и Инонезија. Репрезентације, њих 32, су подељене у осам четворочланих група из које се после три кола по две најбоље екипе пласирају у другу фазу. 

У четири новоформиране, такође четворочлане групе, сваки тим игра са преостала два са којима није играо у уводној рунди. И одатле по две најбоље селекције настављају борбу за медаље, и то од четвртфинала. 

Репрезентација Србије игра у Б групи, у Куезон ситију, тромилионском, највећем граду Филипина, а ривали су јој Кина (26. августа), Порторико (28.) и Јужни Судан (30.). 

Група у којој су "орлови" се у другој фази укршта са групом А у којој су Италија, Ангола, Доминиканска Република и домаћин Филипини.

Остали учесници су:

Група Ц: САД, Јордан, Грчка, Нови Зеланд

Група Д: Египат, Мексико, Црна Гора, Литванија

Група Е: Немачка, Финска, Аустралија, Јапан

Група Ф: Словенија, Зеленортска Острва, Грузија, Венецуела

Група Г: Иран, Шпанија, Обала Слоноваче, Бразил

Група Х: Канада, Летонија, Либан, Француска

БОНУС ВИДЕО:

ИВАНА ВУЛЕТА НАКОН СВЕТСКОГ ЗЛАТА: Толико дуго машташ и сањаш, али увек недостаје нешто

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".