Devetomesečna beba koja je pronađena u lokvi krvi nakon ubistva majke Nezime Haćanović nalazi se u UKC Tuzla na Odeljenju pedijatrije.

Devojčicu će prema saznanjima Republike usvojiti tetka i njen muž.

- Mi ćemo da usvojimo dete. Devojčica je dobro i to je trenutno najvažnije pitanje - rekao je novinarima mlađi muškarac koji se jedva držao pribran.

Majka ubijene žene pala je u krevet i nije sposobna ni sa kim da komunicira kao ni sestra. U jednom momentu sestra je izašla ispred kuće da bi se dogovorila sa suprugom oko procedure preuzimanja Neziminog tela sa obdukcije i oko organizacije sahrane. Plakala je i držala se za glavu.

Zet ubijene Nezime rekao je da niko od porodice Hećimović trenutno nije spreman da govori za medije jer im je teško.

Građani Gradačca su ogorčeni zbog femicida i što Nezimu Hećimović nisu zaštitile institucije kada porodica to nije mogla.

- Nije smela da ga ostavi jer je bio opasan kriminalac. Trpela ga je dok nije postalo nepodnošljivo. Imala je plan da pobegne u inostranstvo sa ćerkom, ali nije nalazila način - kazao je čovek upućen u dešavanja.

Nermin Sulejmanović, koji je prijavljivan policiji za nasilje u porodici, podsetimo, ubio je u petak u prenosu uživo nevenčanu suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca.

NJihova ćerka je ležala u lokvi krvi i plakala.

Na uznemirujućem snimku, koji je sada obrisan, pitao je nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a Nezima je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nermin je nakon ubistva supruge ubio oca i sina, turske državljane Ondera i Denisa DŽengiza, a supruga i majka supruga ubijenih je ranjena i nalazi se u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

(Republika)

BONUS VIDEO: