Деветомесечна беба која је пронађена у локви крви након убиства мајке Незиме Хаћановић налази се у УКЦ Тузла на Одељењу педијатрије.

Девојчицу ће према сазнањима Републике усвојити тетка и њен муж.

- Ми ћемо да усвојимо дете. Девојчица је добро и то је тренутно најважније питање - рекао је новинарима млађи мушкарац који се једва држао прибран.

Мајка убијене жене пала је у кревет и није способна ни са ким да комуницира као ни сестра. У једном моменту сестра је изашла испред куће да би се договорила са супругом око процедуре преузимања Незиминог тела са обдукције и око организације сахране. Плакала је и држала се за главу.

Зет убијене Незиме рекао је да нико од породице Хећимовић тренутно није спреман да говори за медије јер им је тешко.

Грађани Градачца су огорчени због фемицида и што Незиму Хећимовић нису заштитиле институције када породица то није могла.

- Није смела да га остави јер је био опасан криминалац. Трпела га је док није постало неподношљиво. Имала је план да побегне у иностранство са ћерком, али није налазила начин - казао је човек упућен у дешавања.

Нермин Сулејмановић, који је пријављиван полицији за насиље у породици, подсетимо, убио је у петак у преносу уживо невенчану супругу испред викендице у месту Сибовац, недалеко од Градачца.

Њихова ћерка је лежала у локви крви и плакала.

На узнемирујућем снимку, који је сада обрисан, питао је несрећну жену зашто га је пријавила полицији, а Незима је одговорила да се бојала за себе и дете.

Нермин је након убиства супруге убио оца и сина, турске држављане Ондера и Дениса Џенгиза, а супруга и мајка супруга убијених је рањена и налази се у животној опасности на Клиници за анестезиологију и реаниматологију у Тузли.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: