Poznati BBC-jev novinar i voditelj popularne emisije "Top of the Pops" DŽimi Savil preminuo je u oktobru 2011. godine, nakon čega ga se javilo više od 500 ljudi koji tvrde kako ih je seksualno zlostavljao i to većinu u ranom životnom dobu.

Prema pisanju Dejli Mejla njegova najmlađa žrtva imala je svega dve godine, a sa zlostavljanjem je počeo još davne 1955. godine što se nastavilo sve do 2006. godine.

Za života, kao javna ličnost smatran je velikim humanitarcem i voditeljem. Da javnost nije znala za njegovu mračnu stranu života svedoče i slike sa najmoćnijim ličnostima u Velikoj Britaniji.

 

 

NJegovu stravičnu tajnu otkrio je dokumentarni film "Izlaganje: Druga strana Jimmyja Savilea" i pokazao da se iza lica slavnog humanitarca i filantropa krije lice seksualnog predatora. Trenutno je u toku i snimanje kontroverzne igrane drame "The Reckoning" u kojoj će DŽimija igrati glumac Stev Kogan, a pojavile su se i prve fotografije sa seta u Velsu.

56-godišnji glumac na filmu nosi dugu plavu periku, zlatni prsten i bundu tokom snimanja scena na plaži, a uz njega je bila i 78-godišnja glumica Gema DŽons koja glumi Agnes, DŽimijevu majku, koja je umrla 1972. godine. U središtu radnje nalazi se priča o DŽimijevom usponu slave kao i ona o grabežljivom seksualnom prestupniku.

 

 

Snimanje filma naišlo je na udar kritike javnosti, ali kreatori filma najavili su da će priča biti prikazana sa empatijom i poštovanjem prema stotinama žrtava.

- Neil Mekej je napisao razotkrivajući scenario koji se bavi osetljivom temom i užasnom pričom, koja koliko god bila mučna, treba da se ispriča - najavio je Stiv uoči snimanja.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".