Познати ББЦ-јев новинар и водитељ популарне емисије "Top of the Pops" Џими Савил преминуо је у октобру 2011. године, након чега га се јавило више од 500 људи који тврде како их је сексуално злостављао и то већину у раном животном добу.

Према писању Дејли Мејла његова најмлађа жртва имала је свега две године, а са злостављањем је почео још давне 1955. године што се наставило све до 2006. године.

За живота, као јавна личност сматран је великим хуманитарцем и водитељем. Да јавност није знала за његову мрачну страну живота сведоче и слике са најмоћнијим личностима у Великој Британији.

 

 

Његову стравичну тајну открио је документарни филм "Излагање: Друга страна Јиммyја Савилеа" и показао да се иза лица славног хуманитарца и филантропа крије лице сексуалног предатора. Тренутно је у току и снимање контроверзне игране драме "The Reckoning" у којој ће Џимија играти глумац Стев Коган, а појавиле су се и прве фотографије са сета у Велсу.

56-годишњи глумац на филму носи дугу плаву перику, златни прстен и бунду током снимања сцена на плажи, а уз њега је била и 78-годишња глумица Гема Џонс која глуми Агнес, Џимијеву мајку, која је умрла 1972. године. У средишту радње налази се прича о Џимијевом успону славе као и она о грабежљивом сексуалном преступнику.

 

 

Снимање филма наишло је на удар критике јавности, али креатори филма најавили су да ће прича бити приказана са емпатијом и поштовањем према стотинама жртава.

- Неил Мекеј је написао разоткривајући сценарио који се бави осетљивом темом и ужасном причом, која колико год била мучна, треба да се исприча - најавио је Стив уочи снимања.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".