Nesrećni muškarac na ribu je naleteo u Primorskom kraju smeštenom na dalekoistočnom delu Ruske Federacije, a zatekao ju je u svojoj mreži nakon čega ju je izbacio u plićak.

Na njegovu veliku žalost, riba ga je ugrizla za prst dok ju je dodirivao šakom, a verovatno mu to ne bi ni palo na pamet da je samo pročitao na internetu kako fugu otrov nosi i u koži.

- Fugu sadrži smrtonosne količine otrova tetrodotoksina u svojim organima, posebno u jetri, jajnicima, očima i koži. Otrov paralizuje mišiće dok žrtva ostaje potpuno pri svesti, a žrtva na kraju umire od gušenja. Ne postoji poznati protivotrov za fugu, a standardni tretman je podrška disajnom sistemu i krvotoku dok metabolizam ne obradi i izluči otrov - glasi napomena koju je moguće pročitati na Vikipediji.

Takozvane naduvane ribe, kojima pripada i fugu, dokazano su jedne od najotrovnijih riba na svetu, a ruski novinari nisu uspeli da saznaju kakva je sudbina zadesila muškarca sa snimka.

Fugu se u pojedinim državama, na primer u Japanu, smatra specijalitetom, međutim u restoranima smeju da je pripremaju isključivo kuvari koji su prošli višegodišnju rigoroznu obuku.

BONUS VIDEO: