Несрећни мушкарац на рибу је налетео у Приморском крају смештеном на далекоисточном делу Руске Федерације, а затекао ју је у својој мрежи након чега ју је избацио у плићак.

На његову велику жалост, риба га је угризла за прст док ју је додиривао шаком, а вероватно му то не би ни пало на памет да је само прочитао на интернету како фугу отров носи и у кожи.

- Фугу садржи смртоносне количине отрова тетродотоксина у својим органима, посебно у јетри, јајницима, очима и кожи. Отров парализује мишиће док жртва остаје потпуно при свести, а жртва на крају умире од гушења. Не постоји познати противотров за фугу, а стандардни третман је подршка дисајном систему и крвотоку док метаболизам не обради и излучи отров - гласи напомена коју је могуће прочитати на Википедији.

Такозване надуване рибе, којима припада и фугу, доказано су једне од најотровнијих риба на свету, а руски новинари нису успели да сазнају каква је судбина задесила мушкарца са снимка.

Фугу се у појединим државама, на пример у Јапану, сматра специјалитетом, међутим у ресторанима смеју да је припремају искључиво кувари који су прошли вишегодишњу ригорозну обуку.

БОНУС ВИДЕО: